0 comments

Kom ikke så langt med slamming av halmballene som jeg håpet i dag, for til tross for våt sommer, så var leira langt fra lett og blande. Harde klumper som var umulig og blande til leirsuppe:-( Men det visste jeg jo egentlig. For leira bør lagres i vann for at den skal være grei og bearbeide.

20120902-185831.jpg

Så da var det bare og hakke den opp etter beste evne og ta frem ett par gamle badekar og la den ligge og trekke over natta.

20120902-185808.jpg

Men jeg hadde rester fra tidligere i sommer når jeg holdt på med gulvet på keramikkverkstedet. Så jeg fikk da prøvd og slamme ballene.

20120902-185819.jpg

Og jeg er veldig glad for at jeg slammer de mens de ligger på bakken. Og gjøre dette oppe under taket på ett stillas hadde ikke vært artig. men sikkert veldig sunt for håret og huden:-)

 

20120902-185842.jpg

Været var skikkelig grått, så da fikk jeg finne på andre ting. Og det som slo meg var at det ikke kom til å bli så veldig trivelig og prøve og vaske av ørderstokkene etter at jeg hadde pusset med leire mellom de oppe under taket. Da slo det meg at jeg hadde linolje som egentlig skulle brukes på jordgulvet på verkstedet stående.
Og slik ble resultatet.  Den hvite i midten er ikke behandlet med linolje enda. Oljen fikk frem livet i stokkene, og de ble utrolig fine:-)

20120902-185858.jpg

Greier ikke og fange opp livet og gløden i stokkene med kameraet på iPhonen…
Linolje er jo ett naturprodukt, men jeg vet ikke hvor sunt det er og puste inn. Og på slutten så syntes jeg at linoljelukta ble påtrengende. Tenkte ikke så mye mer på det før jeg merket at svampen jeg brukte til å påføre linolje med begynte og bli veldig varm! Visste at filler med linolje kunne selvantennes, men ikke at det gikk så fort!

20120902-185922.jpg

Slik såg svampen min ut etter at den hadde fått ulmet ferdig.

20120902-185913.jpg

På kvellinga så fikk vi faktisk litt sol! Så da tok jeg og sjølen med ett par ørderstokker og noen halmballer, for å se hvordan de ville ta seg ut. Det var utrolig trangt og få på plass halmballen. Og i etterpåklokskapens lys, så er nok ikke 1 cm klaring så veldig mye. Men jeg fikk da presset ballen på plass, og jeg gleder meg som en unge til å få taket ferdig pusset og malt hvitt. Da vil de brune ørderstokkene komme til sin rett!

På tampen så skulle jeg og sjølen få på plass den siste drageren.
Sjølen (gjentatte ganger): Er du sikker på at den passer? Det ser feil ut.
Meg: Klart den passer jeg har jo montert den på bakken, så jeg vet den passer…

Heiset den helt på plass før vi fant ut at jeg hadde snudd den feil vei:-( Det er straffa for å være skråsikker, og for å ha forskjellig takvinkel på hver side…
Så da var det bare og lirke den ned igjen og prøve til en annen gang.

Ove B-)
(9,5t)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

La naturen fritt få virke i alt.
Jean-Jacques Rousseau