0 comments

Jeg har tidligere sett på inneklima, estetikk og det at en kan bygge det selv som de største fordelene med og bygge halmhus.

Men holder som tidligere nevnt på og skal flytte inn i nytt hus, med tilhørende flikking på det gamle før vi skal legge det ut for salg.
Og holder blant annet på og maler rundt diverse rom, og har i den forbindelse funnet en ny grunn nummer 1 for å bygge halmhus:

INGEN LISTER!!!

Kan trygt si at jeg hater listverk, hater hvordan gjæringa av hjørner aldri blir helt bra, hater hvor skjøre de er, slik at når du omsider har fått kappet lista rett, så sprekker den når du skal spikre den på plass. Og ikke minst, så hater jeg og male listverk. Pirk, pirk og atter pirk.

Fhjuuu, det føltes litt godt:-)

Ikke hjelper det så mye at en av de tidligere eierene har hatt et veldig avslappet forhold til listverk. Mangler det 10 cm på at lista er lang nok? Ikke noe problem, det er jo bare og skjøte på med en ende. Og så tror jeg det knapt er gjæret ett hjørne! Alt er bare kuttet i vinkel og klasket opp:-(

20120726-232459.jpg
Lekkert? Og ja, listene er skrudd fast, og skruene er på langt nær forsøkt skjult eller spaklet over. Eller skrudd helt inn for den del.

Så da må drømmen bli halmhus. Ingen taklister, ingen gulvlister eller hjørnelister. Ingen lister rundt vindu eller dører! Ok, dere skjønner tegninga:-)
Bare jeg som lister meg rundt og gliser:-)
Min aversjon mot listverk er så stor at jeg tror jeg skal vurdere innervegger i halm, bare for å slippe listverk:-)

Ove B-)

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

La naturen fritt få virke i alt.
Jean-Jacques Rousseau