0 comments

Endelig tid for å få taket på plass. Startet dagen med og hilse på denne krabaten som satt på rafta og varmet seg i sola:-)

20120818-214739.jpg

Etter og ha kontrollmålt mønsåsene og kjørt alt vi trenger for dagen opp på tomta. Så fikk jeg hjelp av nabo’n Thomas Lomundal og hans lille traktor:-)

20120818-214809.jpg

Med meg på rafta hadde jeg broder’n Arild Halseth:-)
20120818-214752.jpg

Utrolig fint vær og jobbe i, så varmt at jeg ofret nederste del av buksa for å få shorts:-) Akkurat passe med skydekke til at en slapp å få solstikk oppe i høyden:-)
Tok som vanlig en timelapse video av jobben, men var litt optimistisk i anslaget om hvor lang tid vi kom til å bruke på mønsåsen, så jeg fikk bare med første del:


(Andre videoer)

20120818-214834.jpg

Til tross for nitidig målig og kontrollmåling, så kom vi frem til at midterste stender var ett par cm for lang. Bra vi ikke fikk besøk av arbeidstilsynet akkurat da. (Jobber du i arbeidstilsynet og leser denne bloggen, så er bildet photoshoppet:-))

Neste timelapse video viser hvordan takstolene kom på plass. Gikk utrolig smidig og skli de bortover etter mønsåsen. Vil bare påpeke at det som på videoen ser ut som ett åttetoms gulv i virkelig heten er to åttetom på høykant som vi balanserer etter når vi skubber takstolene på plass.


Pausen lidt uti videoen kommer av at vi måtte lesse om 12 takstoler for å komme til de som var tilpasset dragere.(Andre videoer)

Det gikk virkelig unna og få opp takstolene. Det gikk nesten litt for fort, for på tampen av videoen ser en at vi glemte takstolen som skulle ha drager, slik at vi måtte løfte to av takstolene over den med drager. Litt spennende og balansere på 15 cm og løfte på noe så tungt og uregjerlig.

Tror nok det var litt sent på kvelden at jeg tidligere i uka fant ut at jeg manglet en takstol, for når vi kom til endes så hadde vi jaggu en takstol tilgode!

20120818-214930.jpg

Slik blir profilen. Det som stikker ut på sidene er takåsene over svalgangen. Det ble en del større enn det gamle sommerfjøset.


20120818-214944.jpg

Ble en helt annen følelse med takstolene på plass. Fikk nesten følelsen av og komme under tak, for med bare 45 cm mellom takstolene og 16″ høye takstoler så såg en himmelen så si bare rett opp. Thomas mente at det var så tett med takstoler at om jeg hadde lagd ett par til så kunne jeg droppet taktro:-)

Dagen ble avslutta med bading og grilling i stamphøl’n. Og da kom regnet seff..

afnøskldnføsk.d aaaaaaauuuuu *laaaang pause*

Bloggen ble ett kvarter forsinket på grunn av kraftig krampe i begge låra! Så all springing opp og ned stige i dag tar på en gammel kropp:-(

Så siger jeg saaaakte ned i sofaen og prøver overse murringa i låra og nyte min pærecider, og 4de episode av Boss🙂 Bør vel drikke cideren med sugerør i tilfelle krampa kommer tilbake…

Ove B-)

(8t + 4t + 4t)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

La naturen fritt få virke i alt.
Jean-Jacques Rousseau