Om husbyggingen

Helt siden vi flyttet til Øra har planen vært og bygge hus på Lenes, min hjemplass. Og vi ble tidlig fasinert  av halmhus, en interesse som ble ytterligere forsterket i og med at vår eldste sønn sliter med astma. For inneklimaet i halmhus skal være uovertruffent.

Det var i 2003… Det har vært mange skjær i sjøen, men nå håper vi og komme gjennom papirmølla og få satt spaden i jorda i 2013.

Vi har altså vært svanger med halmhus i snart ti år, og forventningene er store! For etter og ha begravd seg i temaet på nett så er det mange fine nettsider og drømme seg bort i, slik som Simon Dales Hobbit home og tunet Cae Mabon.

Det jeg savner på de fleste sidene jeg er innom er flere detaljer. Om grunnarbeid, søknader, papirmølla, tekniske løsninger, utfordringer dvs litt om alt som ikke er så rosenrødt med halmhus(og husbygging generelt).  Og så føler jeg at jeg som en fremtidig halmhusbygger faller litt utenfor miljøet, som er veldig preget av nøkternhet, økologisk kosthold osv.

Så tanken med denne siden er og samle alle mine erfaringer og tanker rundt det og komme i gang med halmhus, slik at andre som går svanger med ett lite halmhus ikke trenger å gå ti år:-)

I gjengjeld ønsker jeg meg masse tilbakemeldinger og spørsmål.

Ove B-)

Utsikt fra tomtaDet perfekte stedet og plante en drøm…

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*