Kontakt oss

Synnestua gård
Lenes
7200 Kyrksæterøra

Ove Halseth:
tlf: 905 78 584
epost: ove.h @ lseth.com (fjern mellomrommene)

Renate Halseth:
tlf: 412 211 75

Ønsker du å finne oss?
Her finner du oss på kartet! 

6 comments on “Kontakt oss
 1. Ståle Østrem sier:

  Hei Ove
  Har som deg, tenkt på halmhus i mange år. Har vært i kontakt med Gaia arkt. og NJH i denne forbindelse, men for meg så ser det ut til at prisen blir for dyr. Det siste knivstikket i mitt prosjekt, som fikk meg til å avslutte forrige gang, var at jeg var i kontakt med en fyr i vestfold, som holdt på å bygge halmhus, der han gjorde nesten alt selv, med unntak av reisverk(timberframe) og ringmur. Huset, på 120 kvm. kom den gang(2006) på over 3 millioner + tomt. Det blir for dyrt med meg.

  Jeg vender stadig tilbake til tanken om å bygge. Jeg kan på en måte ikke forstå at det skal bli så vanvittig dyrt. Men som du sa, det finnes så lite info på nettet om akkurat dette, og ikke minst om papirmølla og krav til dokumentasjon som kreves.

  Vel, spennende å høre om ditt prosjekt. Har lagt inn siden din som favoritt og skal følge deg. Hva er dine tanker om økonomi rundt halmhus?

  Med hilsen
  Ståle Østrem

  • Ove sier:

   Hei Ståle.

   Artig med tilbakemelding på prosjektet mitt:-)

   Vi har vært to runder med arkitekt.
   Første runde satte prosjektet på vent i flere år, for det huset vi fikk tegnet var ufattelig langt fra ett halmhus. Ett treetasjes monster hovedsaklig i mur, hvor enkelte vegger kunne føres opp i halm:-(
   Helt ufattelig egentlig, for vi mente vi var ganske klare på hvordan vi ønsket huset.

   Runde nummer to med arkitekt ble en god del bedre. Fikk følelsen av at vi fikk mye bedre respons på våre innspill, og huset ble ganske likt drømmen.
   MEN med en prislapp på ca 4 mill(uten egeninnsats, og med alt, helt ned til ferdig hage) så var det ikke en gang i nærheten av hva vi kunne tenke oss og bruke på hus. Så der strandet andre forsøk med arkitekt…

   Mulig det er utopi, men med en god del egeninnsats og tømmer fra egen skog, så hadde jeg som mål og komme ned mot 1,5 – 2 mill.

   Har etter siste forsøk med arkitekt gjordt ett siste forsøk på og holde liv i drømmen om halmhus, men denne gangen uten arkitekt. Tenker og stå for plantegninger selv, og få levrandør av takstoler til å foreta de lastberegningene som trengs.

   Men akkurat nå føler jeg at det største hinderet er en utrolig papirmølle. En må dokumentere halmens egenskaper med hensyn til lufting og isolering. Og matrialer fra eget tømmer må godkjennes i henhold til norsk standard før det kan benyttes til bolighus! Og jeg har enda ikke funnet ut hvordan en får godkjent egen matrial:-(

   Siden en nok kommer til å gå på noen blemmer så hadde det vært kjekt og gjordt de på sommerfjøset først:-)

   Ove B-)

 2. NJH sier:

  Hei.
  Har prøvd å nå deg på mail, men epostadressen du oppga hos NJH fungerer ikke.
  Mvh,
  V.Vik

  • Ove sier:

   Hei,

   ove.h @ lseth.com skal virke, men om du ikke kommer gjennom der, så prøv ove.halseth @ gmail.com
   (fjern mellomrommene…)

   Ove B-)

 3. John Olav Kopperud sier:

  Hei! Jeg er en arkitektstudent på ntnu i trondheim som skal igang med masteroppgaven min på nyåret. Jeg kunne tenke meg å bygge med halm og lurer derfor om du/dere har noe kjennskap til steder det er tilgang på halm i trondheimsområdet?

  forøvrig ser det ut som et spennende prosjekt der har startet!

  mvh John olav

  • Ove sier:

   Hei!
   Artig at det er flere som sysler med tanken om og bygge i halm.

   Nå er det jo snart 10 år siden vi kjøpte halm, så vi er ikke så veldig oppdatert på området… Men i de tider kjøpte vi halmen av Sivert Tellugen på Melhus.

   Du får sende meg en link om du finner på og blogge om halmhuset ditt:-)

   mvh
   Ove B-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*