0 comments

I dag hadde jeg innleid hjelp i Nils Martin Lidal, som stilte med traktorblander.

Og på litt over to timer så hadde vi ferdig banketten. En jobb som ville ha tatt oss en drøy dag om vi skulle ha blandet med vanlig sementblande på gården og kjørt det opp.

20120627-232156.jpg

Til alt hell hadde jeg hentet to lass á 2 kubikk med støypesand. Men bare ett av lassene hadde jeg kørt opp på tomta. Så sjølen måtte ned etter mer sand.

For tanken var at sand, singel og sement til sammen ville utgjøre de 2,5 kubikk med betong som jeg trengte. Men når en blander alt og tilsetter vann, så øker ikke volumet så mye… det bare blir tyngre.
20120627-232205.jpg

Til høyre er banketten for stenderene til takutspringet.

Det var en lærerik dag, og for å hjelpe hukommelsen til vi en gang skal begynne med huset:

1. Ikke stress, ta god tid til støypinga. Jo større blande jo mer stress, så det går fra chill(vanlig sementblande) via traktorblander til duracellkanin(betongbil) Noe som hjelper litt, er og ha alt klart. Hjelper ikke på stressnivået og måtte springe etter vann eller sement, samtidig som en skal hjelpe til ved forskalinga.
2. I samme gata som nr 1: Ta deg tid til å ta bilder(sorry, ingen bilder av traktorblande eller hjelpemannskap:-( )
3. Bandjern kan ikke være for lange. Ble stusselige de bitene som stakk opp av banketten. Gruer meg til å stramme ned bunnsvillen:-(
4. Ha nok sand og sement for hånden. Veeeldig kjedelig å gå tom for en av delene.
5. Planlegg plassen for blanding. Selv om vi hadde alt på tomta, så blir det tungt og måtte bære 36 sekker med sement 15 meter ekstra. Eller hente flere hundre liter med vann i bøtter og spann fra ett hull i bakken.
6. Tid du bruker på og pusse og glatte ut banketten  sparer du inn når du skal feste bunnsvillen…
7. Sett av tid til spørsmål om halmhus:-) Eller enda bedre lag ett lite infoark som de kan få med seg.

Så du skal ikke se bort fra at en av de fremtidige blogginleggene inneholder folder med informasjon om halmhusenes fortreffelighet:-)

Ove B-)
(3t)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

La naturen fritt få virke i alt.
Jean-Jacques Rousseau