Bestilling

Bestill økologisk boerkjøtt og kjøtt fra frittgående ullgris.

Smaken av sol, sommer og lykkelige dyr i et stykke mørt kjøtt.

Lykkelige dyr gir god smak på kjøttet, og når det er kortreist og økologisk kan det ikke bli bedre. Nå er tiden kommet for å tilby deg nydelig kjøtt, fra dyr som har hatt det godt.

BOERKJØTT 

Boergeitene er sertifisert økologiske.
Geitekjøtt er ikke så vanlig i norge lengre, mens på verdensbasis så er det anslått at kjøtt fra geit står for over halvparten av alt rødt kjøtt som blir omsatt!
Kjøtt fra boergeit inneholder lite fett og kolesterol. Teksturen kan minne om kalv, mens smaken er mer i retning viltkjøtt.

* Gå til bestillingsskjema *

KJØTT FRA ULLGRIS

Grisene ikke er økologiske, siden vi valgte og fore de med overskuddsbrød, frukt og grønnsaker fra lokale butikker.
Ullgrisene er av rasen Magnalitsa, og stammer fra sørøst-europa, og er mest vanlige i Ungarn.
Hos oss har de gått ute hele året, bare med tilgang til tørt og lunt sted å ligge. De er flinke til å beite og er mer aktive i leting etter mat enn de landsvinene jeg har hatt tidligere. Hos oss får de tilleggsfôr i form av brød, frukt og grønnsaker som lokale butikker ellers ville ha kastet.

Om, geitekjøttet er magert, så ligger ullgriskjøtt helt i andre enden av skalaen. Kjøttet er mer marmorert og feitere enn kjøtt fra vanlig gris, noe som gir en bedre smak.

SESONGEN 2017

For sesongen 2017 så har jeg  12 geiter og 10 griser som skal slaktes.

Prisen er 100 kr pr kilo for både gris og geit. Og minimusbestilling er ett halvt dyr.
Har geiter som er 1 til 3 år gamle, så vekten på halv geit vil ligge mellom 15 til 30 kg.
Grisene er vil bli bare ca 7 mnd gamle, så vekten på halv gris vil være ca 25
For 10 kr pr kilo så kan en få de grovpartert. (Jobber med og avklare om slakter kan tilby finpartering, pølser, skinker ol.)

Geitene vil bli slaktet ved Slakthuset Eidsmo Dullum i slutten av september og leveringsklare i midten av oktober. Grisene vil bli slaktet ved Gårdsslakteriet Sylte i slutten av oktober og leveringsklare i begynnelsen av november.

Dyrene vil bli slaktet hos slakter og så hentet og kjørt ut til dere så snart de er klare fra slakter.
Siden dette er første året med direktesalg, så har vi ikke spikret transport enda, men tilkjøring i rimelig avstand fra strekningen Trondheim – Orkanger – Kyrksæterøra vil la seg gjøre. For lengre avstander, så ta kontakt, så finner vi ut av transport:)

Har du spørsmål, så send meg en epost ove.h@lseth.com.

Ved bestilling så er det «først til mølla» prinsippet, så legg inn bestilling i bestillingsskjema så tar jeg kontakt når det nærmer seg slakting, samt før utkjøring.

* Gå til bestillingsskjema *