Sikkerhetsregler

Utstyr og redskaper
Eier må sørge for at utstyr, redskaper og områdene deltakerne benytter er i orden og trygge.

Ild/fyrstikker/lighter
Ild/fyrstikker/lighter legges slik at det utilgjengelig for barn. Stearinlys med levende flamme skal til en hver tid være under oppsyn av en voksen.

Medisiner
Alle medisiner skal oppbevares i medisinskrinet. Medisinskrinet henger på kjøkkenet og skal være låst. Førstehjelpsutstyr henger på veggen på keramikkverkstedet.

Farlige kjemikaler/ vesker/ planter
Farlige kjemikalier etc skal være utilgjengelig for deltakerne. Synnestua gård driver økologisk og har ikke kjemikalier i bruk.

Kaffe/te
Vannkokeren skal slås av etter bruk og kontakten skal dras ut. Overflødig vann skal slås ut utendørs. Kopper med varm kaffe/te skal være utilgjengelig for barn.

Uteområdet
Utstyr og områder som er i bruk skal hele tiden kontrolleres og vedlikeholdes. Skarpe gjenstander og andre farlige objekter fjernes fra området. Det skal alltid være minst en voksen som har tilsyn med deltaker. Ungdom og voksne kan være uten tilsyn i kortere perioder når dette er avtalt avklart og avtalt på forhånd.

Fjøset/Dyra
En voksen er alltid sammen med deltakerne når de steller dyrene. Ungdyr må handteres med omsorg.

Slukkeutstyr
Det er utplassert pulverapparatet på kjøkkenet og i fjøsgangen.

Sikkerhetsutstyr
Deltakere skal benytte sikkerhetsutstyr hvor dette er påkrevd. Ved bruk av sikkerhetsutstyr skal det gis opplæring og informasjon, og deltaker skal undertegne på et eget ark som omhandler risiko ved bruk.

Synnestua gård ligger i Hemne kommune i Sør-Trøndelag - med fantastisk utsikt over Rovatnet.

Les mer om:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com